Bananenbrood suikervrij

Het maken van bananenbrood stond al een tijdje op mijn lijstje maar het kwam er steeds niet van. (Onder andere doordat mijn zusje alle bananen op at voordat ze rijp waren 🙂 ) Maar afgelopen week heb ik het dan eindelijk gedaan. Bananenbrood is eigenlijk gewoon een soort cake maar met bananen ipv roomboter en dadels ipv suiker. Het  smaakt lekker zoet en is erg lekker voor bij de thee, bij de lunch of bij het ontbijt. In het recept gebruik ik 100 gram maismeel en 50 gram quinoameel als je dit niet in huis hebt kun je het vervangen door 150 gram amandel of speltmeel. (Of volkoren tarwemeel als je daar geen problemen mee hebt) Het brood blijft zeker 5 a 6 dagen lekker als je het afgedekt bewaart (hoeft niet in de koelkast).

Ingrediënten voor 1 brood

  • 3 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
  • 50 gram gedroogde ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram maismeel
  • 50 gram quinoameel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 60 gram gehakte noten (ik gebruikte amandelen)

Bereiding:

Verwarm de over voor op 175 graden. Maal de bananen en de dadels in een keukenmachine tot een glad mengsel. Klop in een kom de eieren met het zout luchtig (hier wordt het brood luchtig van). Spatel het banaan-dadelmengsel voorzichtig door de eieren. Roer nu voorzichtig de overige ingrediënten er door tot je een egaal mengsel krijgt. Bedek een cakevorm met bakpapier of vet deze in.  Giet het mengsel hier in en bak het 40 à 45 minuten in de oven. Mocht het brood te snel bruin worden dek het dan af met aluminiumfolie. Laat het brood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Eet smakelijk 🙂

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s