Homemade:Hummus

Tegenwoordig grijpen mensen al snel naar pakjes en zakjes met onnodige ongezonde toevoegingen. Vaak doen ze dat omdat ze denken dat het moeilijk is om het zelf te maken of te veel tijd kost. Maar vaak is dat niet zo. Bovendien is zelfgemaakt dubbel zo lekker en veel gezonder. In “Homemade” blog behandel ik alledaagse producten die je makkelijk zelf kan maken. In deze eerste “homemade” blog behandelen we: hummus

Hummus: verdraait lekkere puree van kikkererwten. Hummus wordt veel gebruikt in marokaanse, turkse en libanese keuken. Je kan het gebruiken als bv broodbeleg of dip. Er zijn veel verschillende variaties op hummus maar dit is het basisrecept:

  • 400 gram kikkererwten (geweekt en gekook indien vers)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)hummus3-470x260
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • sap van 1 citroen

eventueel:

  • zout, peper
  • verse of gedroogde kruiden (ik gebruikte verse peterselie erg lekker met bijkomend voordeel dat het de knofloofadem verminderd)

bereiding:

Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine, hakmolen of stevige blender. Pureer tot het een smeerbaar geheel is. Zo simpel is het 🙂 Je kan je zelfgemaakte hummus minstens 5 dagen afgesloten in de koelkast bewaren.

Hier is een lijst met variatierecepten:

785f0fde43deeebf32e2c99dff4ffcd2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s