Havermoutpap

PicCollage

Mijn liefde voor havermout is inmiddels wel bekend en  als je aan havermout denkt dan denk je aan havermoutpap. Daar ga ik het vandaag dus over hebben. Havermoutpap had vroeger een saai imago maar de laatste tijd is dat verdwenen. Dat is ook niet zo gek, je kan er zoveel kanten mee op. Bovendien is het ook nog eens super simpel om te maken. Ook als je s’ochtends weinig tijd hebt is het handig. Je maakt 2 à 3 porties op een vrije ochtend of avond, bewaard deze afgedekt in de koelkast en de volgende ochtend hoef je het alleen maar op te warmen in de magnetron of je eet het gewoon koud.  Hier onder vindt je een paar van mijn favoriete variaties met havermoutpap voor als je inspiratie nodig hebt. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de helft van de (plantaardige) melk een keer vervangen door groene thee (lekker met mandarijn) of koffie (met hazelnoten of cacoa nibs) . Experimenteer lekker zelf 🙂 Kies je favoriete smaakmaker (cacao, kaneel , speculaaskruiden, koffie enz) en combineer deze met een lekkere topping.

Havermoutpap met appel,kaneel en rozijnen

ingrediënten voor 1 portie:                                   Bereiding:

  • 30 gram havervlokken                              Breng alle ingrediënten in een pannetje aan de kook. Laat door koken tot je de pap dik
  • 225 ml (plantaardige) melk                     genoeg vindt.
  • 1/2 appel geschild en geraspt
  • een klein handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Chocoladehavermoutpap met cranberries (of banaan)

ingrediënten voor 1 portie:

  • 30 gram havervlokken
  • 225 ml (plantaardige) melk
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • een klein handje gedroogde cranberries (of ander gedroogd fruit bv goji bessen)

of

  • 1/2 banaan

Sinaasappelhavermoutpap (met cacao nibs)

  • 30 gram havervlokken
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • sap van 1 sinaasappel
  • cacao nibs (eventueel)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s